Zvitki iz jajčevcev

Zvitki iz jajčevcev“Urška, jajčevce imamo!” so sporočili z Zelenega zabojčka. Odlično! Idejo za te zvitke sem premlevala že kar nekaj časa in deževen dan je bil odlična priložnost, da jo končno zares preizkusim. Zvitke iz jajčevcev z različnimi nadevi poznajo v Rusiji, Ukrajini, Gruziji, Armeniji in še kje, nadevi pa so običajno osnovani na orehih in/ali siru. Sama sem se odločila, da orehe pomešam z nepasirano skuto in tako naredim malo bolj svež nadev. Zvitki so pripravljeni so hitro in preprosto (še največ spretnosti zahteva rezanje jajčevcev na tanke rezine), rezultat pa je prava eksplozija okusov, ki bo gotovo navdušila kot predjed ali prigrizek. Dodaten plus je tudi, da jih brez težav pripravite vnaprej in lahko v hladilniku brez težav na goste počakajo nekaj ur.

SESTAVINE (za približno 15 bogato napolnjenih zvitkov)

  • srednje velik jajčevec
  • 200 g nepasirane skute
  • 50 g mletih orehov
  • strok česna
  • sol, poper, koriander

POSTOPEK

  1. Pečico segreješ na 180 °C
  2. Jajčevec narežeš na nekaj milimetrov debele rezine (recimo približno 3 mm).
  3. Rezine položiš na papir za peko, soliš in popraš ter jih pečeš 5-10 minut na vsaki strani.
  4. Rezine vzameš iz pečice in jih dobro ohladiš.
  5. Pripraviš nadev: zmešaš skuto, orehe, nasekljan česen ter začiniš po okusu.
  6. Na vsako rezino jajčevca daš zvrhano žličko nadeva in previdno zviješ.
  7. Zvitke dobro ohladiš.
  8. Dober tek!

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>