Zimski viski

Houseparty, Pijača | December 6, 2014 | By

viski (1)__logoZimski viski ali novo kuhano vino – včasih zapaše sprememba in nov okus za mrzle zimske dni. Ideja je plod tiščanja glav in vrste pokušanj, ki so jih trpeli prijatelji…in ne sploh ni težko.

SESTAVINE

Pijača (intenzivnost prilagodite svojemu okusu):

  • Jameson (0,03/osebo)
  • Jabolčni sok (1dcl/osebo)

Pena: (za 3- 4 osebe)

  • 2,5 dcl Jabolčni soka
  • 1-2 palčki cimeta
  • 1 čajna žlička medu
  • ½ želatine v prahu (5g)
  • 2 jedilni žlici vode

POSTOPEK

  1. Prvo se lotiš pene – v posodo daš jabolčni sok, cimet, žličko medu in počasi kuhaš v pokriti posodi cca 20 min. Pustiš da se ohladi in, če se ti zdi že dovolj aromatično greš kar pogumno na naslednji korak (jaz pustim cca 40 min)
  2. V skodelici raztopiš želatino. Na 5g želatine dodaš 2 jedilni žlici vode in počakaš da nabrekne.
  3. Oboje mešaš v mešalniku nekaj sekund da nastane pena, medtem pa greješ jabolčni sok za pijačo
  4. Pogret jabolčni sok dodaš viskiju in zaključiš s peno.

  Če te ta eksplozivna kombinacija ne pogreje je treba preverit radiator ali se oglasit na bližnji urgenci.

 

Comments

  1. Ideje za praznične jedi: e-knjiga slovenskih kulinaričnih blogerjev | Blurred Limes - […] pijače: kuhano pivo, zimski viski in teranov […]

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>