Zelo ingverjevi piškoti

Sladica, Vegetarijansko | December 13, 2016 | By

Zelo ingverjevi piškoti

Če ste ljubitelji ingverja, bo ta recept odlična izbira za zimske piškote, ki kar lepo pogrejejo. Melasa jim da lepo temnejšo barvo in skupaj z zajetno dozo ingverja tudi intenzivno aromo, hkrati pa je količina sladkorja precej zmerna in niso presladki. Tole so ingverjevi piškoti z dovolj ingverja “za prave moške”. Če ste dovolj pogumni, vsekakor toplo priporočamo!

SESTAVINE

  • 300 g moke
  • 20 g mletega ingverja
  • 5 g sode
  • ščepec soli
  • 170 g masla
  • 60 g rjavega sladkorja (in še malo za zaključno fazo)
  • 1 jajce
  • 4 žlice melase

PRIPRAVA

  1. Pečico segreješ na 175 °C.
  2. Zmešaš moko, ingver, sodo in sol.
  3. Posebej zmešaš maslo in sladkor ter dodaš jajce in melaso.
  4. Mešanici z maslom in sladkorjem dodaš mešanico z moko ter zamesiš testo.
  5. Oblikuješ kroglice v velikosti oreha, ki jih povaljaš v rjavem sladkorju in polagaš na pekač.
  6. Pečeš 10 minut in nato ohladiš na mrežici.

Comments

  1. Leave a Reply

    Simon
    January 8, 2017

    A je kak poseben razlog, da sta 2 in 3 ločena?

  2. Leave a Reply

    limetka.si
    January 8, 2017

    Je smiselno, da. Običajno se splača najprej zmešati vse suhe sestavine, ker se jih takrat še lahko temeljito in homogeno premeša (predvsem zaradi sode je dobro, da je res homogena zmes).
    Pri kakih pecivih, mafinih ali čem podobnem je to še malo bolj važno, ker nikakor nočeš kakih grudic pecilnega praška, hkrati pa je dobro, da se končne mase (ko že dodaš mokre sestavine) ne premeša preveč, saj je potem testo manj rahlo.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>