Wrap s piščancem v konopljinih semenih

be_hempy

Noro dobra malica, ki je še zdrava povrhu! Tokrat sem preizkusila Be Hempy konopljina semena in v njih z dodatkom mandlja zapakirala piščančje trakce, z avokadovim prelivom, ki jih ovije Vesnin tradicionalen Naan. Jed je priprosta za pripravo, a če ti primanjkuje časa, lahko iz piščančjih trakcev s konopljinimi semeni, prelivom in zelenjavo pripraviš okusno solato! Malica mora biti dobra, saj ti lahko polepša še tako naporen delovni dan!

SESTAVINE

Preliv

  • avokado
  • 1 oluščen strok česna
  • 3 zvrhane jedilne žlice kisle smetane
  • 1,5 jedilne žlice limoninega soka (lahko dodaš po želji)
  • 3 jedilne žlice olivnega olja
  • 0,5 dcl vode (lahko dodaš po želji in uravnaš gostoto preliva)
  • sol, poper, peteršilj

Piščanec

  • 120 g piščanca
  • 30 g oluščenih konopljinih semen
  • 30 g mandljeve moke ali lističev
  • 2 jajci
  • česen v prahu, rdeča paprika v prahu, čili, sol, poper
  • zelenjava po izbiri (npr. zelena solata, paradižnik, paprika)
  • peki papir

Naan

  • Recept najdeš tu – količino lahko razpoloviš ali pa uporabiš Naan tudi za druge jedi. Sama sem uporabila polnozrnato moko.

POTEK

  1. Za preliv zmiksaš vse sestavine. Z dodano vodo uravnavaš gostoto, lahko pa po okusu dodaš tudi večje količine začimb. Shraniš v hladilniku.
  2. Pripraviš Naan.
  3. Pečico segreješ na 200C.
  4. V eni posodi razžvrkljaš jajca in v drugi zmešaš konopljina semena, mandljevo moko in začimbe. Če imaš mandljeve lističe, jih prej zdrobi na drobtine.
  5. Piščanca razrežeš na tanke trakove, ki jih pomočiš v jajca, nato v mešanico semen in položiš na peki papir.
  6. Pečeš cca 15 min in na polovici peke trakove obrneš.
  7. Pripraviš še zelenjavo, zložiš vse skupaj in uživaš v zdravi malici!

be_hempy_wrap

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>