Wrap s piščancem v konopljinih semenih

be_hempy

Noro dobra malica, ki je še zdrava povrhu! Tokrat sem preizkusila Be Hempy konopljina semena in v njih z dodatkom mandlja zapakirala piščančje trakce, z avokadovim prelivom, ki jih ovije Vesnin tradicionalen Naan. Jed je priprosta za pripravo, a če ti primanjkuje časa, lahko iz piščančjih trakcev s konopljinimi semeni, prelivom in zelenjavo pripraviš okusno solato! Malica mora biti dobra, saj ti lahko polepša še tako naporen delovni dan!

SESTAVINE

Preliv

  • avokado
  • 1 oluščen strok česna
  • 3 zvrhane jedilne žlice kisle smetane
  • 1,5 jedilne žlice limoninega soka (lahko dodaš po želji)
  • 3 jedilne žlice olivnega olja
  • 0,5 dcl vode (lahko dodaš po želji in uravnaš gostoto preliva)
  • sol, poper, peteršilj

Piščanec

  • 120 g piščanca
  • 30 g oluščenih konopljinih semen
  • 30 g mandljeve moke ali lističev
  • 2 jajci
  • česen v prahu, rdeča paprika v prahu, čili, sol, poper
  • zelenjava po izbiri (npr. zelena solata, paradižnik, paprika)
  • peki papir

Naan

  • Recept najdeš tu – količino lahko razpoloviš ali pa uporabiš Naan tudi za druge jedi. Sama sem uporabila polnozrnato moko.

POTEK

  1. Za preliv zmiksaš vse sestavine. Z dodano vodo uravnavaš gostoto, lahko pa po okusu dodaš tudi večje količine začimb. Shraniš v hladilniku.
  2. Pripraviš Naan.
  3. Pečico segreješ na 200C.
  4. V eni posodi razžvrkljaš jajca in v drugi zmešaš konopljina semena, mandljevo moko in začimbe. Če imaš mandljeve lističe, jih prej zdrobi na drobtine.
  5. Piščanca razrežeš na tanke trakove, ki jih pomočiš v jajca, nato v mešanico semen in položiš na peki papir.
  6. Pečeš cca 15 min in na polovici peke trakove obrneš.
  7. Pripraviš še zelenjavo, zložiš vse skupaj in uživaš v zdravi malici!

be_hempy_wrap

Comments

  1. Leave a Reply

    Marjan52
    April 29, 2019

    Ravno včeraj sem si jih pripravil in moram reči, da je to eden izmed boljših zdravih receptov (katere sem do sedaj poizkusil). Mi je pa žal, da sem komaj pred kratkim spoznal vašo spletno stran. Ker se pa počasi že topli, bo kmalu čas za vašo ledeno brusnično pito, saj izgleda odlično.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Sorry. No data so far.