Vroči rumkokos

Vroči rumkokos

Vroči rumkokos je nastal po spletu naključij, ko sem se lotila še ene izmed limetkinih zimskih kombinacij, Vročega čokoladnega vina. V razmišljanju kaj bo, če se ta ne izide, je nastala  “backup” ideja. Rum, kokos, čokolada – ni veliko za zgrešiti. Končni izdelek je bil sicer malo gostejši kot sem predvidela, ampak mi je morda tako še bolj všeč. In še ena dobra lastnost: zelo okusen je tudi brez ruma, tako se lahko posladkajo tudi mlajši.


SESTAVINE

  • 30 g na koščke razdrobljene 70 % čokolade
  • 2,5 dcl mleka
  • 1 žlica kokosa
  • 0,02 dcl belega ruma
  • 1,5 – 2 žlici prahu za čokoladni puding

POTEK

  1. V posodo daš mleko in razdrobljeno čokolado, ki jo na majhnem ognju raztopiš.
  2. Ko se čokolada raztopi, dodaš prah za čokoladni puding, dobro premešaš in še malo pokuhaš (1 – 2min), da se zgosti. Po mojem receptu pride kot gosta vroča čokolada, če želiš manj ali bolj gosto, dodaj manj ali več prahu za čokoladni puding, sam postopek ostane enak.
  3. Ko imaš želeno gostoto, odstaviš z ognja in vmešaš žlico kokosa. Za mlajše je sladica končana, če je potrebno lahko dodaš le še sladkor.
  4. Za starejše pa dodaš še piko na i – rum. Količino lahko prilagajaš – odvisno od okusa in razpoloženja.

Vroči rumkokos

Ajda Kos

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Sorry. No data so far.