Vroče čokoladno vino

Vroča čokolada z vinom

Wooohoo, Vesna je naletela na nov recept, ki bi ga lahko dodale med naše drzne zimske pijače – Vroče čokoladno vino – preprosto smo ga morale preizkusiti. Sprva sem uporabila sestavine, ki sem jih imela že doma, vročo čokolado s karamelo in Cabernet Sauvignon, pa se ni izšlo ravno okusno. Ker smo za slab okus okrivili vročo čokolado, vino je bilo že odprto, nad receptom pa še nisem želela obupati, sem se malo bolj poglobila v odnos vina in čokolade.  Ugotovitev: h Cabernet Sauvignonu očitno paše temna čokolada!


SESTAVINE (3 – 4 osebe)

  • 1,5 dcl Cabrnet Sauvignon
  • 30 g nadrobljene 70% čokolade
  • 2 dcl mleka
  • 2 žlici praška za čokoladni puding (oz po željeni gostoti)
  • sladkor

POTEK

  1. V posodo daš mleko ter koščke čokolade, ki jih na majhnem ognju počasi raztopiš.
  2. Ko je čokolada raztopljena dodaš vino in še vedno kuhaš na majhnem ognju – pazi, da ne zavre!
  3. Za vinom dodaš 1,5 – 2 žlici praška za čokoladni puding in dobro premešaš.
  4. Kuhaš še 1 – 2 min. Če želiš gostejšo zmes postopoma dodajaš puding, po istem postopku do željene gostote.
  5. Po želji lahko dodaš tudi sladkor.

Na zdravje!

Ajda Kos

Comments

  1. Vroči rumkokos | Blurred Limes - […] je nastal po spletu naključij, ko sem se lotila še ene izmed limetkinih zimskih kombinacij, Vročega čokoladnega vina. V…

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>