Veganske čokoladne kocke

Veganske čokoladne kocke

Moja sestra je veganka in njeni obiski so skoraj vedno povod za odkrivanje gurmanskega veganskega sveta. Za veganske čokoladne kocke me je navdihnila fotografija s spleta in enostaven recept, ki pa je v najini kuhinji doživel kar dobro preobrazbo. Všeč mi je, ker ji z lahkoto dodaš osebno noto, hkrati pa je z njo “čokoladni napad” potešen brez slabe vesti, a vseeno z velikim zadovoljstvom!

čokoladne kocke

  • 3 čajne žličke želatine (Agar agar)
  • 1 dl vode
  • 3 dl vrelega kokosovega mleka
  • 80 g 100% kakava
  • 75 g stopljene in ohlajene kokosove maščobe
  • Opcijsko: kokosov sladkor/med ali drugo sladilo po okusu. Sama sem dodala 2 jedilni žlici kokosovega sladkorja.
  • Opcijsko: malinova marmelada, sadje …

kokosova smetana

  • Dobro ohlajena pločevinka kokosovega mleka
  • Opcijsko: Kokosov sladkor/med ali drugo sladilo po okusu. Sama sem dodala 1 jedilno žlico kokosovega sladkorja.

POTEK

  1. Če pločevinka kokosovega mleka še ni ohlajena, jo daš čim prej v zamrzovalnik/hladilnik, saj bo le tako priprava smetane mogoča.
  2. Agar agar daš v 1 dl vode in dobro zmešaš. Pustiš nekaj minut, da nabrekne.
  3. V mikser k želatini dodaš vrelo kokosovo mleko, kokosovo maščobo, kakav, sladilo in ponovno dobro zmešaš.
  4. Pekač/globjo posodo namastiš s kokosovo maščobo in vanj vliješ mešanico.
  5. Daš v hladilnik in pustiš, da se strdi.
  6. Za pripravo smetane odpreš pločevinko kokosovega mleka. Če je dovolj ohlajena se naredita dve plasti, zgoraj je strjena kokosova maščoba, spodaj pa voda. Vso zgornjo plast daš v drugo posodo in dobro stepeš – nastala bo taka tekstura kot pri smetani. Po želji vmešaš še sladilo.
  7. Postrežeš lahko z marmelado (npr. malinovo) ali sadjem.

Pa dober tek!

Ideja za recept

Ajda Kos

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Sorry. No data so far.