Turška lečna juha
- 250 g rdeče leče
- 600 – 800 ml jušne osnove
- 1 čebula
- 1 korenček
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 1 žlica olja
- Ščepec soli
- Ščepec popra
- Ščepec kumine
- Ščepec sladke paprike
- Ščepec kajenskega popra
PRIPRAVA
1. V globoko ponev/kozico daš olje in čebulo in korenček, pražiš nekaj minut na srednjem ognju, da se čebula zmehča.
2. Dodaš ostale sestavine in zmanjšaš ogenj, ko zavre. Kuhaš 30 minut.
3. Zmelješ v blenderju, da dobiš gosto juho. Če je preveč gosta, dodaš vodo.
4. Postrežeš s kosom dobrega kruha in svežo meto.

Comments
- Indijski kruh naan s črnim sezamom | Limetka.si - […] posebej mu pašejo indijske klasike, kot so tikka masala, kari ali daal, ali kar tako ob humusu, lečni juhi,…
Leave a Comment
Sorry. No data so far.