Turška lečna juha

Turška lečna juha

SESTAVINE

  • 250 g rdeče leče
  • 600 – 800 ml jušne osnove
  • 1 čebula
  • 1 korenček
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 1 žlica olja
  • Ščepec soli
  • Ščepec popra
  • Ščepec kumine
  • Ščepec sladke paprike
  • Ščepec kajenskega popra


PRIPRAVA

1. V globoko ponev/kozico daš olje in čebulo in korenček, pražiš nekaj minut na srednjem ognju, da se čebula zmehča.

2. Dodaš ostale sestavine in zmanjšaš ogenj, ko zavre. Kuhaš 30 minut.

3. Zmelješ v blenderju, da dobiš gosto juho. Če je preveč gosta, dodaš vodo.

4. Postrežeš s kosom dobrega kruha in svežo meto.

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>