Tatarc z dimljenim lososom in avokadom

tatarc z lososom in avokadom

Ena mojih najljubših “prazničnih” jedi je tatarski biftek, verjetno tudi zato, ker me vedno spomni na veselo druženje z najbližjimi. Tudi tokrat smo imeli veseli praznik, saj se je po dolgem času dobil celoten komplet Limetk na kuhariji. In ker rade preizkušamo nove recepte, smo ljubljen tatarc naredile drugače, z dimljenim lososom in avokadom. Noro! Mislim, da bo odslej zvezda vseh gostij in razveseljeval tako mesojede kot vegi prijatelje.

SESTAVINE

  • 75 g dimljenega lososa
  • 2 čajni žlički sesekljanega svežega ingverja
  • 1 šalotka
  • 1 majhen avokado
  • 1 strok česna
  • 1 limona
  • 1 čajna žlička sesekljanega svežega peteršilja
  • sol, poper

POSTOPEK

  1. Lososa daš v zamrzovalnik za cca 20 minut.
  2. Olupiš avokado in ga drobno sesekljaš, prav tako česen in šalotko.
  3. Stisneš pol limone in sok zmešaš skupaj z avokadom, česnom in šalotko.
  4. Začiniš po svojem okusu in daš v hladilnik.
  5. Sesekljaš ingver, peteršilj in na zelo drobno narežeš lososa.
  6. Stisneš pol limone in sok zmešaš skupaj s sestavinami iz prejšnje točke.
  7. Začiniš s soljo po okusu in daš v hladilnik za najmanj 20 minut.
  8. Postrežeš lahko s toastom (in maslom), krekerji,…

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>