[Tapas] Gambas Al Ajillo – Kozice s česnom 🍤

Velikokrat so najbolj preprosti recepti tudi najbolj okusni – vzemimo za primer Gambas Al Ajillo, po domače kozice s česnom, izjemno popularno tapas jed iz Španije. V 15 minutah je jed že na mizi, če se le da v spremljavi svežega kruha in dobrega kozarca vina.

Recept

  • 300 – 400 g kozic, opranih in očiščenih
  • 3 stroki česna
  • 6 žlic olivnega olja
  • Čili v lističih (lahko tudi mleti)
  • Poper
  • Sol

Priprava

  1. Česen nasekljaš na tanke lističe. Kozice soliš in popraš.
  2. Olje segreješ v ponvi in dodaš lističe česna in čilija.
  3. Pražiš manj kot minuto, ravno tako dolgo, da česen dobi lepo zlato barvo. Paziš, da česna ne zažgeš, ker bo dobil grenak priokus.
  4. Dodaš kozice in odstaviš. Ker je ponev še vedno vroča, pražiš še minuto ali dve, da kozico dobijo lepo rožnato barvo. Pomembno je, da kozice niso predolgo na vročini, ker bodo postale žvečljive.

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>