StreetFood Teden: Frks

Reportaža | October 4, 2016 | By

… 1 sončna sobota, 6 stojnic, 11 preizkuševalcev z 1 ciljem – ugotoviti kaj ima StreetFood BTC dobrega!… Tokrat smo taktiko obrnile in se skupaj z našo ekipo odločile odgovoriti na to vprašanje. V naslednjih 6 dneh bodo predstavljene posamezne stojnice in jedi, ki so nas prepričale.

dsc_0462

Frks, StreetFood BTC

Fun fact: Ime Frks izhaja iz “frke” – naglice; (imeti) polne roke dela, pri čemer se zelo mudi. Zafŕkati pomeni zavihati: npr. zafrkati rokave.

Hitro pripravljena, zdrava ulična prehrana, ki vam daje možnost izdelave lastnih jedi (na voljo je 501.942 kombinacij). Nastal je pod mehiškim navdihom in to je bil tudi razlog, da smo izmed vseh možnih kombinacij za prvo jed izbrali Mehiški frks.

frks_01

Prijetno sočna tortilja, ki jo priporočamo vsem, ki želite vsaj za čas kosila odpotovati v Mehiko.

Drugo jed, Frks Slovenija smo izbrali iz čiste patriotskosti in niti sanjalo se nam ni, da bo to presenečenje dneva! Bučna semena, bučno olje,  ocvirki in druge sestavine so pravo zavito nedeljsko kosilo.

“Prijetno kot topel objem pastirice pozimi.”

frks_06

In še nekaj pri Frsku sigurno drži: Jedi so postrežene z nasmehom!

frks_03

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Sorry. No data so far.