Špinačne rol’ce

rolce
Zadnje leto imava res špinačno leto – uporabljava jo ob različnih priložnostih, ob različnih jedeh in predvsem veliko več kot kadarkoli prej. Tokrat sva jo uporabila za špinačne rol’ce, ki so primerne tako za ležerno poležavanje pred televizijo, kot za prigrizek na divji zabavi.  So enostavne za pripravo, če se spomnimo dovolj hitro odtajati testo, pa tudi hitro pripravljene.  Ta različica vsebuje feto, pinjole in listnato testo … ampak glede na prej omenjene špinačne čase lahko kmalu pričakujete kakšno novo variacijo.

SESTAVINE

 • 450 g špinače (uporabila sem zmrznjeno)
 • 1 srednje velika čebula
 • 1-2 stroka česna (po okusu)
 • 3 jajca
 • 85 g fete
 • 20-25 g pinjol
 • poper in sol (previdno, ker je že feta zelo slana)
 • 200 g listnatega testa

POSTOPEK

 1. Zmrznjeno listnato testo odtajaš na sobni temperaturi.
 2. Na zmernem ognju počasi odmrzneš špinačo in jo nato precediš.
 3. Na drobno sesekljaš čebulo in česen.
 4. Na kančku olja/kokosovi masti prepražiš čebulo, dodaš česen in pustiš, da zadiši (naj se ne zažge!). Previdno prepražiš še pinjole.
 5. Razžvrkljaš jajce in ga nato zmešaš s špinačo, čebulo s česnom, pinjolami in razdrobljeno feto. Začimbe dodaš po okusu.
 6. Ta korak je odvisen od vaših želja. Jaz sem listnato testo razvaljala zelo na tanko (približno 2 mm) in dala na približno 4 cm široke trakove.
 7. Razžvrkljaš še 1-2 jajci in namažeš po posamezenem traku. Dodaš maso – pustiš zgoraj in spodaj nekaj prostora (približno 0,5 cm).
 8. Previdno zaviješ testo in zopet odvisno od želja. Jaz sem zavila le enkrat in nato preostanek testa zrezala – ne pozabi, listnato testo močno naraste.
 9. Oba končka stisneš z vilico.
 10. Ko je rol’ca narejena, jo zopet premažeš z jajcem in položiš na pekač.
 11. V prej ogreti pečici na 200 stopinj pečeš 18 – 20 min.
 12. Nekaj min pred koncem pečenja lahko rol’ce potreseš s sirom.

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Sorry. No data so far.