Špinačna juha z mandlji

Juha, Kosilo, Vegetarijansko, Zdravo | January 12, 2016 | By

spinacna_juha

December je mimo. S prazničnimi večerjami in kosili smo opravili, piškotov, sladkarij in vsega drugega, težkega za želodec je bilo več kot dovolj in čas je, da se v januarske dni vrnemo s čim malo lažjim. Kupček sveže špinače iz Zelenega zabojčka smo z dobro mero česna (iz istega vira) spremenili v prijetno špinačno juho. Za malo nove, drugačne, oreščkaste arome smo pri serviranju dodali še pest mandljev v lističih. Po spodnjem receptu je juhe dovolj za štiri krožnike, brez težav pa dodaš nekoliko manj vode in pripraviš gostejšo juho, ki pa je bo malo manj. Špinačna juha

SESTAVINE (za 4 krožnike):

  • 300 g sveže špinače
  • 5 strokov česna
  • 2 žlici olivnega olja
  • 2 žlici kisle smetane
  • 700 ml vode
  • sol
  • poper
  • pest mandljev v lističih

POSTOPEK:

  1. Nasekljaš česen in narežeš špinačo.
  2. V posodi na olivnem olju popražiš česen. Ko dobi nekaj barve, dodaš špinačo.
  3. Špinačo posoliš in dušiš nekaj minut, da se zmehča in izgubi na volumnu.
  4. Priliješ vodo in kuhaš še kakih deset minut.
  5. Odstaviš posodo ter spasiraš s paličnim mešalnikom.
  6. Vmešaš dve žlici kisle smetane, da postane juha nekoliko bolj kremasta.
  7. Po okusu dodaš sol in poper, naložiš na krožnike in posuješ z mandlji v lističih.

Naj tekne!

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>