Šparglji v hrustljavi srajčki z Za’atarjem in črnim sezamom

IMG_6682

Kot je Urška pred kratkim demonstrirala s prečudovito špargljevo pito, Limetke jemljemo sezono špargljev zelo resno – časovni okvir je omejen, treba je v akcijo. Trenutno sem že na četrtem šopu v dveh tednih, saj je treba pripravit vse preiskušene klasike in poskusiti kaj novega. Tokrat sem si zamislila šparglje, pečene v pečici, s hrustljavo, lepo začinjeno skorjico. Uporabila sem Za’atar, bližnjevzhodno zeliščno mešanico iz iz origana, timijana in majarona.

Ob njih sem postregla na maslu popečen kuhan mlad krompir s česnom in  Za’atarjem, ter fino jogurtovo omako s sumac začimbami. Zmaga!

IMG_6669

SESTAVINE

 • Šop špargljev
 • Zavitek slanih krekerjev, približno 100 g
 • 2 žlici moke
 • 2 jajci
 • Za’atar mešanica začimb
 • Poper
 • Črni sezam (opcijsko)

PRIPRAVA

 1. Šparglje opereš in odlomiš oleseneli del.
 2. Na velik pekač postaviš papir za peko.
 3. V prvem globokem krožniku ubiješ jajci in ju z ročno metlico rahlo stepeš. Dodaš ščepec soli.
 4. V drugi krožnik dodaš moko.
 5. Krekerje zaviješ v krpo in jih dobro premlatiš z valjarjem, ali podobnim orodjem, da dobiš grobe mrvice. Premakneš v globok krožnik in jim dodaš ščepec Za’atarja, ščepec soli in črni sezam.
 6. Vsak špargelj najprej povaljaš v moki, nato v jajcih in nazadnje v drobtinah. Jaz sem konice pustila nedotaknljene. Postaviš na papir za peko.
 7. Ponoviš z vsemi šparglji.
 8. Pečeš 20 – 25 minut na 200 stopinj.
 9. Postrežeš!

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Sorry. No data so far.