Souvlaki s halloumi sirom

souvlaki s halloumi sirom

Odlična ideja za hitro in osvežilno vegi-prijazno kosilo, tokrat del Grško/Ciperske naveze. Priprava je otročje lahka, rezultat pa greha vredna kombinacija okusov v katero sem se zaljublila na nedavnem izletu v Atene.

Za navdih sem vzela klasičen grški souvlaki, ki velja za street food #1 v Atenah.

IMG_1864

SESTAVINE

Za pita kruh:
  • 400 g moke
  • ščepec pecilnega praška
  • ščepec sode bikarbone
  • ščepec soli
  • ščepec sladkorja
  • 1 jajce
  • 150 ml mleka
  • 2 žlici olja
Za omako:
  • 150 g grškega jogurta
  • 1 strok česna, narezan na drobno
  • ščepec kumine
  • ščepec origana
  • sol
  • poper
Ostalo:
  • Zavitek Halloumi sira
  • Paradižnik, narezan na rezine
  • Mlada čebula, narezana na male kolobarje
PRIPRAVA
1. V skledi zmešaš moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in sladkor.
2. V ločeni skledi stepeš jajce in dodaš mleko in olje.
3. Vliješ tekočino v suho mešanico in zamesiš, da dobiš mehko testo.
4. Pustiš počivati 20 minut.
5. Testo narežeš na kose in vsak kos razvaljaš na približno 3 mm.
6. Segreješ večjo ponev na močnem ognju in dodaš razvaljan krog.
7. Po nekaj minutah se bodo začeli delati mehurčki na površini, takrat obrneš in pečeš še eno minuto. Ponoviš z ostalimi
8. Halloumi sir odcediš in narežeš na rezine. Popečeš na maslu, da postane hrustljav. Narežeš ga na koščke.
9. Sestavine za omako zmešaš, jo premažeš po kruhu, dodaš koščke halloumija, paradižnika in malde čebule.
Naj vam tekne souvlaki!

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>