Sorbet rdeče pomaranče s šampanjcem

DSC_0070

Za valentinovo sva si privoščila malo bolj ekstavagenten brunch s shakshuko in palačinkami poljenimi z nutelo – yum! Za piko na i je služil sorbet rdeče pomaranče, ki sem ga tik pred zdajci prelila s penino. Sorbet se je počasi topil in obogatil šampanjec z sladko-kislim okusom sorbeta, kar mi je kot velikemu pristašu mimos (mešanice šampanjca in sveže stisnjenega pomarančnega soka) zelo odgovarjalo.

brunch

SESTAVINE

  • 3,5 dcl stisnjenega soka rdečih pomaranč (potrebujete približno 8 – 10 pomaranč)
  • Nastrgana pomarančna lupina dveh pomaranč
  • 125 g sladkorja
  • Sok ½ limone
  • Penina

PRIPRAVA

  1. Iz rdečih pomaranč izstisneš 3,5 dcl soka in ga precediš. Naribaš tudi lupino dveh pomaranč.
  2. V posodi segreješ 1 dcl pomarančnega soka in sladkor. Kuhaš in mešaš dokler se ne raztopi. Rahlo ohladiš.
  3. Medtem iztisneš sok ½ limone, ga dodaš pomarančnem soku in vse skupaj primešaš v posodo s segretim sokom in sladkorjem.
  4. Dodaš nastrgano pomarančno lupinico.
  5. Mešanico vliješ v aparat za sladoled in slediš navodilom izdelovalca. Če aparata nimaš, vliješ mešanico v plastično posodo, daš v zmrzovalnik in občasno premešaš.
  6. Ko je sorbet pripravljen, vzameš stekleni kozarec, v katerega dodaš kepico sorbeta. Sorbet potem preliješ s penino za okusno brunch pijačo!

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>