Sončna korenčkova juha

Korenčkova juhaS koncem poletja se vračamo k Zelenemu zabojčku. Tokrat imajo v shrambi veliko zalogo bloškega korenja. Preverjeno odlično je že samo, surovo, kot idejo za poletno večerjo po sončnem dnevu, pa priporočamo prijetno sončno korenčkovo juho z obilico začimb za malo dodatne pikantnosti. Malo pšeničnega zdroba juho naredi nekoliko gostejšo in ji doda malo bolj zanimivo teksturo, če pa vam zdrob ni pri srcu, ga brez težav lahko tudi preskočite.

SESTAVINE

  • 400 g korenja
  • 1 manjša ali pol večje čebule
  • olivno olje
  • dve žlici pšeničnega zdroba
  • kurkuma
  • rdeča paprika v prahu
  • čili v prahu
  • ingver
  • sol
  • poper

POSTOPEK

  1. Korenje naribaš, čebulo nasekljaš.
  2. Na olivnem olju prepražiš čebulo, dodaš naribano korenje in dušiš kakih pet minut, da se lepo zmehča.
  3. Priliješ 1 l vode, pokriješ in pokrito kuhaš kakih 15 – 20 minut.
  4. Začiniš s kurkumo, čilijem, papriko, ingverjem, poprom in soljo po okusu.
  5. Dodaš dve žlici pšeničnega zdroba in kuhaš še par minut, da se zdrob zmehča.
  6. Dober tek!

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>