Solata z mandlji, cheddarjem in brusničnim prelivom

Solata s praženimi mandlji, cheddarjem in brusničnim prelivom
Kot vsak veliki ljubitelj dobrega sira, ki bi rad pojedel nekaj zdravega za malico, sem se odločila združiti prijetno s koristnim v obliki dekadentno bogate solatke s praženimi mandlji, cheddarjem in brusničnim prelivom. Zmagoviti trio je plod ekstenzivne eksperimentacije, pogosto ga pa prilagodim sestavinam, ki mi poležavajo v hladilniku. Kreacija je celo pritegnila pozornost sodelavcev v službi, kar je kar dosežek, če vzamemo v zakup dejstvo, da kolegi programerji konzumirajo izključno pico in meso na 1001 način.

SESTAVINE

zelena solata, po izbiri, mešanica različnih sort je idealna

Cheddar, po možnost zrel

½ sklede mandljevih lističev

ZA PRELIV

  • sok četrt limone
  • 2 žlici olivnega olja
  • ¼ skodelice sušenih brusnic
  • 1 žlička gorčice (dijonska, če se le da)
  • 1 manjši strok česna
  • sol
  • poper
  • 2 žlici vode

PRIPRAVA

  1. Solato razporediš na krožnik.
  2. Mandljeve lističe na hitro popečeš v ponvi (brez olja), da postanejo zlato zapečeni in hrustljavi.
  3. Ko se malo ohladijo, jih potreseš po solati.
  4. Cheddar nastrgaš z lupilcem zelenjave in razporediš po solati.
  5. Vržeš sestavine v blender, zmelješ. Degustiraš, dodaš olje/kis/sol, če je treba. Osebno me delci brusnic ne motijo, lahko jih pa precediš in bo polivka brezhibna.
  6. Preliv razporediš po solati.

Dober tek!

Vesna Doknić

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>