Slastna ovsena kaša s hruškami

ovsena kaša

Pozni zajtrki ob vikendih so nekaj najlepšega, kajne? Če si zanje ni treba vzeti preveč časa, je tudi prijetno, da pa bo izkušnja popolna, tradicionalni ovsenih kaši dodajmo okusne hruške iz Zelenega zabojčka in jih pripravimo popečene z dobro merico toplih začimb ter javorjevim sirupom. Če so hruške nekoliko bolj čvrste, se jih splača narezati čim tanjše, da jih ne bo treba peči in mehčati predolgo.

SESTAVINE (za 2)

Ovsena kaša

  • 80 g ovsenih kosmičev
  • 4 dl (ovsenega) mleka
  • 1 žlica javorjevega sirupa
  • pol stroka vanilije

Hruške

  • 1 velika ali 2 manjši hruški
  • 1 žlica masla
  • ščep cimeta
  • ščep ingverja v prahu
  • ščep kardamoma
  • 2 žlici javorjevega sirupa

PRIPRAVA

  1. Mleko segreješ do vretja, vanj streseš ovsene kosmiče, nato pa na majhnem ognju kuhaš 1-2 minuti.
  2. Kašo odstaviš, vmešaš javorjev sirup in vsebino pol stroka vanilije, pokriješ s pokrovko in pustiš stati nekaj minut.
  3. Hruško narežeš na tanjše rezine.
  4. V ponvi segreješ žlico masla in na njem popečeš hruške, da se zmehčajo.
  5. V javorjev sirup zamešaš začimbe in z mešanico preliješ hruške še med peko.
  6. V skodelico vliješ nekaj kaše in na vrh položiš popečene hruške. Po želji preliješ s še malo javorjevega sirupa.

Dober tek!

Če ste uživali v tem receptu, si oglejte tudi:

DSC_0259-1024x685Španska tortilija

ameriske palacinkeAmeriške palačinke z ananasovim prelivom

Brunch: sendvič iz slanih piškotkov s sirom in drobnjakom, jajcem na oko in avokadom_1Sendvič iz slanih piškotkov s sirom in drobnjakom

s_ohrovtova_fritataFritata z ohrovtom in pinjolami

IMG_5708Hrustljavi krompirjevi polpeti

IMG_0149c (1)_pngMusakini mafini

 

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>