Široki rezanci s čemaževim pestom in ovčjim sirom

cemazeva_pasta_s

Vsi govorijo o zvončkih in trobenticah, ampak vsakemu ljubitelju dobre hrane je kristalno jasno, da je pravi znanilec pomladi čemaž! Čemažu se pripisuje celo vrsto zdravinih učinkov, od dobrega vpliva na prebavo in dihalne poti, pa vse do čiščenja kože in celo celjenja ran. Ali je vse to res, nismo preverile, ampak lahko potrdimo, da je v kombinaciji s testeninami in pinjolami odličen. V teh dneh ga v enormnih količinah lahko dobite pri Zelenem zabojčku, v enormnih količinah pa lahko pripravite tudi tale čemažev pesto in ga vložite v kozarčke ali zamrznete za kasnejšo rabo ter si tako pričarate pravo čemaževo pomlad skozi vse leto.

Sestavine (za 2):

  • široki rezanci (ali poljubne druge testenine)
  • 125 g svežega čemaža
  • 5 žlic olivnega olja
  • 30 g pinjol
  • sol
  • poper
  • ovčji sir

Postopek:

  1. V multipraktiku spasiraš čemaž, pinjole, olivno olje in po okusu dodaš sol in poper.
  2. Po navodilih skuhaš testenine.
  3. Pripravljen čemažev pesto pogreješ v ponvi in pomešaš s testeninami.
  4. Ob serviranju potreseš z grobo naribanim ovčjim sirom. 

Dober tek!

Comments

  1. Pesto iz pečenih paprik z ricotta sirom | Limetka.si - […] smo se že lotile dveh varijacij klasičnega pesta genovese, v obliki pesta s pistacijami in pesta s čemažem, a…

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>