Goveja rebra s špargljevim pirejem na parmezanovem hrustku

Glavna jed, Kosilo, Mesno | June 10, 2015 | By

rebrca

V tem tednu so bila izziv goveja rebra, ki smo se jih lotile “počasi” – 2,5 h priprave v rdečem vinu se je obrestovalo, saj je bilo meso izjemno mehko in okusno. Za nadgradnjo smo izkoristile šparglje, jih pripravile na dva načina in dodale neobičajen dodatek pikantnosti – v parmezanu!

SESTAVINE (5 -6 oseb)

  • 1,2 kg govejih rebrc
  • 3 dcl rdečega vina
  • 2 cela česna
  • 2,5 jedilni žlici paradižnikove paste
  • 1 l goveje osnove
  • alufolija
  • rožmarin
  • sol, poper

Špargljev pire in popečeni vršički

  • 2 šopka špargljev
  • 3 šalotke
  • 1 dcl belega vina
  • 1 dcl sladke smetana
  • sol, poper
  • maslo

Parmezanov hrustek

  • 70 g parmezana
  • Pest svežega timijana
  • Kajenski poper
  • Peki papir

POSTOPEK

1. Pečico segreješ na 180°C.

2. Rebra razrežeš na kose (ob kosti) in jih začiniš.

4. Pekač v katerem boš reberca pekel, dobro naoljiš in ga segreješ na štedilniku. Ko je olje vroče, dodaš rebrca in jih popečeš na obeh straneh do rjave barve. Oba česna preprežeš na pol (ne lupi, saj se tako drži skupaj) in dodaš v pekač. Dodaš še paradižnikovo pasto.

5. Ko je meso lepe rjave barve, ga zaliješ z rdečim vinom. Pustiš, da vino zavre in se pokuha do polovice. Medtem pripraviš govejo osnovo.

6. Ko je vino pokuhano, dodaš govejo osnovo do približno 3/4 višine rebrc, pekač pokriješ z alufolijo in daš pečt v pečico za 2 uri in pol.

7. Za ostale elemente potrebuješ dobre pol ure! Šparglje očistiš, odrežeš vršičke (ki jih bomo potrebovali kasneje) in stebla narežeš na koščke. Na kose narežeš tudi šalotke.

8. V ponvi pražiš šalotko in šparglje do mehkega in dodaš belo vino. Ko se vino pokuha, dodaš sladko smetano. Kuhaš počasi, da se malce zgosti, nato zmiskaš v pire.

9. Kot predzadnji element na maslu popečeš vršičke špargljev in pripraviš parmezan.

10. Parmezan naribaš in v posodici zmešaš s kajenskim poprom in timijan. Na pekač daš peki papir in parmezan v tanki plasti razporediš po njem. Pekač daš v pečico in pečeš približno 4 minute. Parmezan se bo lepo raztopil, nato počakaš, da se ohladi in ga pripraviš za na krožnik. Predlog: nalomiš ga na manjše koščke in z njim okrasiš krožnik, morda daš na pire, itd.

rebrca_1

sparglji_2

sparglji-1

Če ste uživali v tem receptu, si oglejte tudi:

mini BurgerjiMini burgerji na krompirjevi posteljici

rio-mare-hamburger

Mini burgerji z Rio Mare tuno in medeno omako

naan kruhIndijski kruh naan s črnim sezamom

hotdog_strucka_4San Francisco-style hot dog

goveji - hrbetGoveji hrbet v whiskey omaki

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Sorry. No data so far.