Rabarbarina pita

Houseparty, Sladica | June 7, 2015 | By

rabarbara_rabarbara

Mmm, rabarbara! Končno! Kadar dobim domačo rabarbaro v večjih količinah, aromatična in kiselkasta običajno pristane v kakšnem kompotu v družbi jabolk ali česa podobnega, tokrat pa sem se odločila, da jo pripravim v obliki peciva v malo drugačni kombinaciji, in se je rodila Rabarbarina pita. Dodala sem ji svež drobno narezan ingver, ki je dodal malo ostrine, ter med in mlete lešnike za malo sladkosti in polnejši okus. Okusi se med seboj odlično ujamejo, recept za testo z mletimi lešniki pa si bom gotovo še zapomnila in ga uporabila tudi v prihodnje (tudi, če rabarbare morda ne bo na zalogi).

SESTAVINE

Za nadev:

  • 300 g rabarbare
  • 25 g kokosovega sladkorja
  • 30 g medu
  • 1 žlica drobno narezanega ingverja (oziroma po okusu in pogumu)

Za testo:

  • 100 g (stopljenega) kokosovega olja
  • 50 g kokosovega sladkorja
  • 150 g pirine moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 50 g mletih lešnikov
  • 60 ml (ovsenega) mleka

POTEK

  1. Zmešaš sestavine za testo in maso porazdeliš po dnu pekača. Testo pride precej mokro in se ga ne da gnesti, pa nič za to.
  2. Zmešaš sestavine za nadev in porazdeliš po testu.
  3. Na vrhu posuješ s kokosovim sladkorjem ter pečeš 35 minut na 180 °C.
  4. Med peko se lahko zgornja plast zaradi karameliziranega sladkorja prime pekača, zato previdno z odstranjevanjem oboda modela!

Urška Bajec

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>