Predpripravljen zajtrk ali hitra malica za na pot – chia puding z začinjenim kakijem

kaki_chia_puding

Še nekaj Zabojčkovega kakija nam je ostalo! Tokrat naredimo nekaj hranljivega in okusnega, popolnega za zajtrk ali malico. Poigrali se bomo s chia semeni – vmešana v jogurt (ali mleko) po nekaj časa (še najbolje jih je pustiti čez noč) dobijo super pudingasto konsistenco. Kaki smo začinili z malo cimeta in ingverja in dobili mešanico izjemno polne začimbne arome. Toplo priporočamo!

Namig: Nadevajte v kozarčke od marmelade, zaprite in odnesite s seboj.

SESTAVINE (za dve lačni osebi)

  • 1.5 skodelice jogurta
  • ¼ skodelice chia semen
  • 2 žlici javorjevega sirupa
  • 2 kakija
  • ingver v prahu (po okusu)
  • cimet v prahu (po okusu)
  • pest mandljevih lističev

POSTOPEK

  1. Zmešaš jogurt, chia semena in javorjev sirup ter pustit stati čez noč, da se semena napijejo
  2. Spasiraš kaki ter mu po okusu dodaš ingver in cimet
  3. V kozarčke izmenično naložiš plast kakija, plast chia jogurta in plast mandljev. Zaključiš s posutimi mandlji.

Naj tekne!

Urška Bajec

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>