Pražen brstični ohrovt z medom in česnom

PRAzEN BRSTIcNI OHROVT Z MEDOM IN ceSNOM

Najprej disclaimer: zavedam se, da večina ljudi sovraži brstični ohrovt. Če bi imela izbiro med katerokoli drugo vrsto zelenjave in ‘mini zeljem’, ne bi pretirano dolgo razmišljala, ko ti vegi fant reče, da na tvojem krožniku raje vidi kos svinjine kot brstični ohrovt in potem poskuša vpeljati embargo na kakršnokoli kuharijo z njim, pa veš, da je stvar resna.

A kaj, ko so se poganjki znašli v hladilniku ravno takrat, ko sem brskala po božanskem blogu iamafoodblog.com in našla recept, ob katerem sem se odločila, da je čas za kolektivno osvobajanje od predsodkov. Recept za pražen brstični ohrovt z medom in česnom je isti kot na prej omenjenem blogu, tako da gre tukaj bolj za mediacijo – previdnostno sem naredila manjšo količino, če bi bili slučajno zanič, a na koncu so bili tako dobri, da je bil čas še za drugo rundo. Tako da kar pogumno, ne bo vam žal.

SESTAVINE

za dve osebi

 • 12 manjših brstičnih ohrovtov
 • 1/2 žlica olja
 • 1 žlica medu
 • 1 žlica sojine omake
 • 3 stroki česna, zmleti
 • poper

 PRIPRAVA

 1. Opereš ohrovt in odstraniš zunanje liste. Narežeš na pol in preliješ z oljem.
 2. Segreješ ponev na srednje močnem ognju. Ohrovt postaviš v ponev tako, da je vsak odrezani del na dnu in pokriješ s pokrovko. Ohrovt bo le malo porjavel –  na tej točki se v bistvu pari, da bo lepo mehek od znotraj. Pustiš na ognju 5 minut.
 3. Medtem pripraviš omako: v majhni ponvi segreješ med, sojino omako in česen, da se lepo zgosti.
 4. Ohrovt odkriješ in povišaš temperaturo ter pražiš, dokler se ne karamelizira. Mešaš občasno.
 5. Odstraniš z ognja, dodaš omako in dobro premešaš.
 6. Dodaš še poper in postrežeš.

Dober tek!

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Sorry. No data so far.