Pisana kvinoja s temnolistnim ohrovtom in granatnim jabolkom

s_kvinoja

Tokrat si zastavimo čisto poseben izziv. Naredimo nekaj še vedno praznično izgledajočega, pa vendar (z mislijo na novoletne zaobljube) nekoliko lažjega in nežnejšega do želodca.

Kot naročeno imajo pri Zelenem zabojčku polno shrambo klorofila in tokrat so toplo priporočili temnolistni ohrovt. Da ne bi slučajno preveč zelenja razumeli kot dolgočasje, sem mu dodala malo sladkobe in barve in pripravila posrečeno stvaritev, ki s svojo rdeče zeleno kombinacijo še vedno vztraja v praznikih.

SESTAVINE (za 2 osebi):

  • 100 g kvinoje
  • 200 g temnolistnega ohrovta
  • žlica olivnega olja
  • strok česna
  • pest indijskih oreščkov
  • pest zrn granatnega jabolka
  • sol, poper

PRIPRAVA:

  1. Kvinojo skuhaš po navodilih na embalaži.
  2. Na olivnem olju popražiš česen in podušiš očiščen na koščke narezan temnolistni ohrovt, da nekoliko upade.
  3. Ohrovtu primešaš kuhano kvinojo, dodaš grobo narezane indijske oreščke ter granatno jabolko in pustiš še kako minuto, da se vse sestavine segrejejo.
  4. Po okusu soliš, popraš in postrežeš.

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>