Pečena feta po mediteransko

feta_pecena

Iščete kakšno novo idejo za neverjetno preprosto predjed ali brunch? Imate radi feto? Pa ste jo že kdaj poskusili zapeči v pečici? Toplo priporočam, da jo pomešate v družbo dobrot mediterana (paradižnik, olive, dobro olivno olje …) in postavite v pečico, da se malo stopi in po robovih dobi nekaj barve. Še posebno lično je, če pripravite porcije za eno osebo, uporabite pa lahko kar posodice za creme brulee, če se slučajno prašijo v kaki omari. Zraven se odlično prileže kos svežega kruha, ki bo služil tudi, da boste lahko dobro pospravili vse ostanke z okusi prepojenega olivnega olja. Preprosto in božansko!

Sestavine (na osebo):

  • 50 g fete
  • 2 do 4 češnjevi paradižniki
  • 2 do 4 črne olive
  • olivno olje
  • poper
  • vejica rožmarina

Postopek:

  1. Feto narežeš na manjše kocke ali jo nadrobiš.
  2. Češnjeve paradižnike narežeš na četrtine, olive pa na polovice in jim odstraniš koščice.
  3. Po dnu posodice pokapaš malo olivnega olja, nato pa vanje naložiš feto, paradižnik in olive.
  4. Vse skupaj pokapaš s še malo olivnega olja, posuješ s sveže zmletim poprom in dodaš svež rožmarin.
  5. Na 200 °C pečeš 15 do 20 minut oziroma dokler se feta nekoliko ne stopi in malo porjavi.
  6. Dober tek!

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>