Pečen koromač z medenim prelivom

pecen_koromac

Na koromač radi pozabljamo. Pri Zelenem zabojčku imajo ravno pravega, svežega in aromatičnega. Čudovit je v solatah in sam po sebi je dovolj intenziven, da sicer ne potrebuje dosti začimb, da pa ne bo vedno enako, tokrat priporočamo, da ga kot predjed pripravite v pečici. Preliv z dodatkom medu je lahko močan in okusen, da bo sploh kos aromi koromača. Brez skrbi, če so ponekod po peki robovi nekoliko bolj zapečeni. Okus bo odličen!

SESTAVINE

  • glavica svežega koromača
  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 žlica balzamičnega kisa
  • 1 žlica medu
  • 1 žlica vode
  • sušen timijan
  • sol

POSTOPEK

  1. Koromač narežeš na kose.
  2. Pečico segreješ na 200 °C.
  3. Olivno olje, balzamični kis, med, vodo, timijan in sol zmešaš.
  4. Pekač obložiš z aluminijasto folijo, nanjo naložiš koromač in ga poškropiš s pripravljeno mešanico.
  5. Pečeš približno 25-30 min, da ob robovih lepo porjavi.

Dober tek!

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>