Pečen brie s figami

Pečen brie s figami

Sezona fig nas je napadla brez milosti, ampak mi se niti ne branimo. Pri Zelenem zabojčku jih imajo iz Izole in, če vam jih uspe kaj prihraniti in jih ne pojeste v prvih desetih minutah po tem, ko jih dobite v roke (vemo, včasih ni lahko!), jih lahko pripravite s popečenim briejem kot dih jemajočo intenzivno predjed ali pa kar gurmansko večerjo. Le še namig: Če imate možnost, priporočamo, da sir pečete kar na podlagi, na kateri ga boste servirali. Sredica se povsem utekočini in zna biti prestavljanje na drug krožnik malce nerodno in rizkantno početje.

SESTAVINE

  • 200 g brie sira
  • 3 – 4 fige, narezane na četrtine
  • žlica segretega medu
  • šopek svežega rožmarina

PRIPRAVA

  1. Pečico segreješ na 200 °C.
  2. Na brie sir naložiš narezane fige in ga pečeš približno 10 minut.
  3. Sir vzameš iz pečice, ga pokapaš s segretim medom, posuješ z rožmarinom ter serviraš še vročega.
  4. Dober tek!

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>