Pale Ale Grenivkine rezine – ravno prav svežine in grenkobe

PALE ALE GRENIVKINE REZINE

Pale Ale piva so mi ravno zaradi svoje grenkobe in pogostega priokusa agrumov še posebno pri srcu. Od tod tudi ideja, da bi poskusila s kombinacijo z grenivko v kaki sveži sladici. Brskanje po internetu je postreglo z idejo za limonine rezine, jaz pa sem šla še nekoliko dlje in poskusila z grenivko in recept čisto majčkeno priredila po svoje.

Ampak katero pivo izbrati za grenivkine rezine? Za pomoč pri izbiri smo prosili Birbox.si, kjer nam je birboss Dejan Žerdin svetoval odličen hmeljasto saden Pale Ale Warrior solkanskih pivovarjev Reservoir Dogs.

dejan sreda

Za pivo Warrior so uporabili osnovne slade z dodatkom karameliziranega sladu, ki pivu daje značilno jantarno barvo. Prijetna grenčica izvira iz hmelja tipa Warrior, aroma pa iz kombinacije avstralskega in ameriškega hmelja. Vse skupaj tvori suh, saden ale, z vonjem rdečih agrumov in tropskega sadja. Končni rezultat je super sveža in ne pretirano sladka sladica, na katero se bo še posebno lepo spomniti v bolj poletnih mesecih, zagotovo pa lahko poskusite že danes.

SESTAVINE

Za testo:

  • 1 skodelica (2,6 dl) moke
  • 1/3 skodelice sladkorja v prahu
  • 6 žlic masla
  • ščep soli

Za nadev:

  • 3 jajca
  • 1 skodelica rjavega sladkorja
  • ¼ skodelice moke
  • 2 žlici koruznega škroba
  • 1/3 skodelice grenivkinega soka
  • ¼ cup pale ale piva
  • sladkor v prahu za posip

PRIPRAVA

  1. Sestavine za testo zmešaj v multipraktiku in potlači na dno pekača ter ohladi v hladilniku za nekaj minut.
  2. Dno peci 20 do 25 minut na 175 °C, da testo rahlo porjavi.
  3. Testo vzemi iz pečice in pusti, da se malo ohladi.
  4. Z mešalnikom zmešaj jajca, sladkor moko in škrob ter dodaj grenivkin sok in pivo.
  5. Z mešanico prelij testo in peci še 20 do 25 minut na 175 °C.
  6. Pusti, da se dobro ohladi, preden narežeš in posuj s sladkorjem v prahu.

Le še dve opozorili, da bo peka brez skrbi:

  • Testo sprva izgleda nevarno drobtinasto in presuho, ampak se ga nato brez težav potlači v pekač.
  • Nadev sprva izgleda nevarno preveč tekoč, vendar se zaradi jajc in dodanega škroba med peko prijetno zgosti in dobi lepo in skorajda želejasto konsistenco.

Dober tek!

Comments

  1. Pale Ale Grenivkine rezine – ravno prav svežine in grenkobe | Ljubljananjam - […] Pale Ale Grenivkine rezine – ravno prav svežine in grenkobe […]
  2. Odlično Irsko kosilo - Pastirska pita - […] rahlem obvozu v svet grenivk in pale ale piva se vračamo k otoškim klasikam, tokrat tako imenovani Sheppard’s Pie.…

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>