Palačinke z listnatim brokolijem in tofujem

palacinke

Tokrat me je Zeleni zabojček presenetil z nečim še posebno čud(n)ovitim! Iz sosednje Italije so uvozili čisto posebno sorto brokolija – listnati brokoli fiolaro. Če sem popolnoma iskrena, sorodstvene vezi z brokolijem, ki smo ga vajeni, na prvi pogled dobro skriva. Na videz bi prej rekli, da je videti kot kakšen zelo podivjan bratranec rukole. Izkazalo se je, da je po uporabnosti prijetno blizu špinači ali blitvi, po aromi pa morda še malo bolj aromatičen in idealen za prijetno in ne pretežko kosilo. Nastale so (spontano veganske) palačinke iz ajdove in čičerikine moke, za nadev pa sem uporabila na česnu podušen listnati brokoli in nekaj popečenega tofuja.

SESTAVINE

Za palačinke:

  • 50 g čičerikne moke
  • 50 g ajdove moke
  • 2.5 dl ovsenega mleka
  • ščep soli
  • kokosovo olje (za peko)

Za nadev:

  • 1 listnati brokoli
  • 100 g tofuja
  • nekaj strokov česna
  • sol
  • olivno olje
  • poper

PRIPRAVA

  1. Listnati brokoli narežeš na manjše kose. Pretrde dele stebel odrežeš.
  2. Na drobno nasekljaš česen in ga popečeš na olivnem olju. Dodaš narezan brokoli, posoliš, popopraš in pustiš nekaj časa dušiti, da se stebla zmehčajo.
  3. Posebej popečeš na koščke narezan tofu.
  4. Zmešaš vse sestavine za palačinke v enakomerno zmes in spečeš palačinke na segretem kokosovem olju.
  5. Palačinke bogato nadevaš z dušenim brokolijem in popečenim tofujem ter prepogneš na polovico.
  6. Za ne-vegansko opcijo postrežeš z žlico kisle smetane.

Comments

  1. Leave a Reply

    Katja
    December 11, 2016

    tele pa ne izgledajo ravno iz ajdove moke..

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>