Oreo cheesecake: Ko brbončice zapredejo [brez peke]

oreo cheesecake

Delati sladice iz drugih sladic se mnogim zdi ekscesno, a če samo pomislimo na priljubljen tiramisu, ideja morda le ni tako zgrešena. V čast rojstnemu dnevu Maše in Mihata ter Danielove ljubezni do legendarnih Oreo piškotov, sem povsem brez pečenja pripravila tole lepotico – Oreo cheesecake. In ja – okus je vsaj tako dober, kot izgleda na sliki. Ni ravno za vsak dan, je pa ultimativna poslastica za vse, ki imajo radi Oreo piškote.

Priprava Oreo sladke lepotice je nadvse preprosta. Za standarden pekač boste potrebovali:

SESTAVINE:

 • 450g Oreo piškotov
 • 2 žlici stopljenega masla
 • 200 gramov kremnega sira (aka MU, ABC sirni namaz ali Philadelphia)
 • 350 ml sladke smetane
 • ½ žlice vaniljevega ekstrakta po originalnem receptu (jaz sem v maso dala bananin ekstrakt in harmonija med okusom banane in sira je neverjetna)
 • 3 žlice sladkorja v prahu
 • 1 bela čokolada

POSTOPEK:

 1. Osnova ali spodnja plast: 10 oreo piškotov fino zdrobiš z mečkalcem za krompir ali pa jih daš v plastično vrečko in zdrobiš s kuhinjskim valjarjem. V osnovni »piškotni prah« dodaš maslo, dobro premešaš in enakomerno razporediš po dnu modela za torto. Osnovo malo shladiš, da se maslo znova učvrsti.
 2. Čvrsto stepeš sladko smetano, ji dodaš kremni sir, ekstrakt in sladkor v prahu ter zmešaš v homogeno zmes. V to zmes dodaš grobo zlomljene (npr. 1 piškot na 4-5 delov) Oreo piškote. 4-6 bi jih moralo biti dovolj.
 3. Previdno naneseš kremo na osnovno plast.
 4. Stopiš belo čokolado in previdno preliješ po torti. Torto okrasiš s še več Oreo piškoti.
 5. Ohladiš še za kakšno urico ali dve in tukaj je – Oreo lepotica, ki bo navdušila srečnega slavljenca ali skupino ljubiteljev Oreo piškotov. Oreo cheesecake

img_6064

Pa ne me spraševat, koliko kalorij ima. Ni pomembno.

Vir: Recept je prirejen po blogu Cook’n’share. Obstaja tudi v video različici, ki vam bo zelo v pomoč pri pripravi.

Comments

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Sorry. No data so far.