Pečeno zelje z medom, balzamičnim kisom in česnom

Naša super hrana - zelje

Zelja v Sloveniji ogromno pridelamo, ima pa tudi posebno mesto v naših srcih – tako preprosta in nezahtevna zelenjava, ki jo lahko pripravimo na 100 načinov, in nas vedno znova spominja na zimske večerje pri babici.

Kljub temu, da obožujemo kislo zelje, smo ga tokrat pripravile malce drugače: pečenega z medom, balzamičnim kisom in česnom. Odlično se odreže kot priloga ali glavna jed, tako da kar pogumno!

SESTAVINE

  • 1 srednje velika zeljnata glava
  • 2-3 stroki česna
  • 2 jedilni žlici olivnega olja
  • 2 jedilni žlici balzamičnega kisa
  • 1,5 jedilna žlica medu
  • Sol, poper, čili

POTEK

  1. Pečico segreješ na 200 stopinj.
  2. Drobno sesekljani česen zmešaš z olivnim oljem, balzamičnim kisom, medom in začimbami.
  3. Zeljnato glavo razrežeš na enakomerno debele kose (približno 2 cm).
  4. Pekač namažeš z olivnim oljem, vanj položiš zeljnate kose in jih premažeš z mešanico začimb.
  5. Pečeš cca 35 minut.

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>