Šegava vroča čokolada

Uncategorized | December 28, 2016 | By

img_6058

Pred kratkim je kolega proznaval 30. rojstni dan (živjo, Andraž!), ki smo ga ovekovečili z izdajo personalizirane revije. Moj prispevek je malo bolj “nabrisana” vroča čokolada z viskijem :3

SESTAVINE

  • 4 dl krepkega slovenskega mleka
  • 70 g nalomljene temne čokolade Gorenjka (70 % ali več)
  • 30 g nalomljene mlečne čokolade
  • 75 ml sladke smetane
  • ščepec cimeta
  • ščepec soli
  • 0.03 dl viskija

PRIPRAVA

  1. 2 dl mleka segreješ v ponvi (pazi, da slučajno ne zavre), dodaš vso Gorenjko.
  2. Mešaš, dokler se čokolada ne raztopi.
  3. Dodaš preostanek mleka in sladko smetano.
  4. Ponovno segrevaš (reeees pazi, da ne zavre), približno 3–5 minut.
  5. Dodaš ščepec soli in ščepec cimeta.
  6. Naliješ v lične šalčke, zabeliš s stepeno sladko smetano.
  7. Dodaš viskija po okusu.
  8. Slaviš zmago!

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Sorry. No data so far.