Mealie – koruzni kruh

Domač koruzni kruhPri pregledovanju receptov Afriških jedi me je prepričala fotografija koruznega kruha, izgledal je tako slastno in recept tako enostaven, da sem se ga kar takoj lotila – ni razočaral! Mealie, koruzni kruh je tipičen za Južno Afriško kuhinjo in kot ga opisujejo je pravi preizkus vzdržljivosti, saj se mu je toplemu (in z malo masla) izredno težko upreti.

Različic je ogromno, sama sem se odločila za recept z baziliko in ga naredila s polnozrnato moko, saj je za njegov okus bistvena dejanska koruza in ne koruzna moka.

SESTAVINE

  • 2 pločevinki sladke koruze
  • 220 g polnozrnate moke
  • 2 čajni žlički pecilnega praška
  • 1/2 čajne žličke sode bikarbone
  • 1,5 jedilna žlica sladkorja
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 1/2 kisle smetane
  • 1 dcl mleka
  • 2 jajci
  • 4 jedilne žlice stopljenega masla
  • bazilika

POTEK

  1. Pečico segreješ na 175 °C in namastiš pekač.
  2. V posodi zmešaš moko, pecilni prašek, sodo bikarbono , sladkor in sol.
  3. Vmešaš kislo smetano, mleko in rahlo razžvrkljana jajca. Dobro premešaš.
  4. Na koncu vmešaš še stopljeno maslo, koruzo in baziliko.
  5. Pečeš cca 40 minut.
  6. Privošči si košček toplega kruha z maslom!

Ajda Kos

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>