Mandljevi kupčki s čokolado in ingverjem

Mandljevi kupčki s čokolado in ingverjem

Z vami delimo še en nesramno enostaven čokoladno-navdahnjen receptek. Skorajda ni meja pri tem, kaj vse lahko okopamo v čokoladi, ampak tokrat poskusimo kar z mandlji. Če jih pred čokoladno kopeljo še za nekaj minut popečemo v pečici, so še boljši! Namesto ingverja v oblivu lahko uporabite tudi cimet, če pa ste bolj pogumne narave, pa lahko poskusite tudi s čilijem v prahu.

SESTAVINE

  • 100 g temne čokolade
  • skodelica celih mandljev
  • pol žličke mletega ingverja

PRIPRAVA

  1. Pečico segreješ na 180 °C.
  2. Mandlje daš v segreto pečico za 10 minut, jih vzameš iz pečice in ohladiš.
  3. V vodni kopeli stopiš čokolado in ji dodaš ingver.
  4. Mandlje streseš v stopljeno čokolado z ingverjem in dobro premešaš, da so vsi obliti s čokolado.
  5. Kupčke mandljev razporediš po pekaču. Pekač postaviš za nekaj ur na hladno, da se čokolada dobro ohladi.
  6. Kupčke do serviranja hraniš v hladilniku.

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>