Kumarični rezanci s skuto in orehi

s_kumare_albuminska_skuta_orehi

Spet kumare in še vedno iz Zelenega zabojčka. Zdaj so sveže in najboljše in škoda bi jih bilo toplotno obdelovati, kar pa ne pomeni, da morajo biti vedno v dolgočasnih solatah. Včasih je dovolj, da jih naredimo v malo bolj izvirni obliki. Tokrat preizkušamo kumarične rezance, ki jih lahko zelo preprosto naredimo kar z lupilcem za zelenjavo. Za odlično (zdaj že prav poletno) kombinacijo okusov smo dodali albuminsko skuto, drobno narezane suhe paradižnike in malo drobljenih orehov. Hladno in osvežilno, ampak toplo priporočamo!

SESTAVINE

  • 2 kumari
  • 3 žlice nadrobljene albuminske skute
  • pest grobo nadrobljenih orehov
  • nekaj suhih paradižnikov
  • vinski kis
  • kapljica balzamičnega kisa
  • olivno olje
  • sol
  • poper

POSTOPEK

  1. Kumare nastrgaš z lupilcem za zelenjavo na tanke trakove.
  2. Dodaš kis, olje, sol in poper, ter rezance dobro premešaš in razrahljaš.
  3. Potreseš z nadrobljeno albuminsko skuto, mletimi orehi ter narezanimi suhimi paradižniki.
  4. Dober tek!

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>