Kokosove kozice z Vita Coco in pilau rižem
Kozice panirane v kokosu so bile na TO-DO listi že odkar smo se vrnili iz Indonezije. Tako enostavna, a vseeno posebna jed, ki ji lahko le prigrizek ob čilijevi omaki ali pa z dodatkom riža/krompirja dobro kosilo. Z Vesno sva se odločili za slednje in kozicam poleg omake iz čilijev dodali še najino verzijo indijskega Pilau riža. Kuhinja je po kokosu zadišala ob topljenju kokosovega olja Vita Coco, ki so se mu primešale vonjave začimb in nas odpeljale v dežele daljnega vzhoda.
SESTAVINE (za 2 osebi)
Kozice
- 100 g kozic
- cca 60 g kokosove moke
- cca 30 g krušnih drobitn
- cca 50 g moke
- 2 jajci
- sol, poper, čili
- kokosovo olje
Pilau riž
- 90 g riža (priporočava basmati)
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 1 čajna žlička kurkume
- 3/4 čajne žličke kumine
- ščepec cimeta
- 1/3 čajne žličke ingverja
- sol, čili
- kokosovo olje
- cca 220 ml jušne osnove
Čilijeva omaka – recept
POTEK
- Spereš riž, čebulo in česen sesekljaš na manjše koščke ter pripraviš jušno osnovo.
- Raztopiš kokosovo olje in počasi prepražiš čebulo in česen do mehkega.
- Dodaš začimbe in jih ob mešanju pražiš kakšno minuto, dodaš riž in pražiš še 3 min.
- Postopoma dodajaš jušno osnovo in kuhaš cca 20 min (oz. dokler se ne vpije vsa voda)
- Vmes pripraviš kozice za paniranje.
- Na en krožnik daš moko s soljo in poprom, v drugega razžvrkljana jajca s čilijem in v tretjega zmešaš drobtine in kokosovo moko. Kozice pomakaš v tem vrstnem redu.
- Ko je riž skoraj pripravljen v drugi ponvi raztopiš kokosovo olje in segreješ na primerno temperaturo za cvrtje. Vsako stran kozice cvreš cca 2 minuti.
Jed je gotova in če imaš možnost priporočava čilijevo omako za zraven!
Comments
Leave a Comment
Sorry. No data so far.
Be the first to comment.