DSC_0346

Limetke smo tri mlade dame, ki že od nekdaj rade izumljamo razburljive recepte in vemo, da je kuhanje neskončno kul. S kuhanjem namreč lahko poskrbimo, da ohranjamo svoje zdravje in počutje v vrhunski formi, z vihtenjem kuhalnice in mešanjem koktajlov dodobra nasmejemo svoje goste, in širimo okuševalna obzorja z eksperimentiranjem v mednarodnih kuhinjah. Nenazadnje pa je kuhanje tudi zelo »zeitgeist«, saj z ekonomičnim kuhanjem prihranimo kar precej evrov, za kar na blogu uporabljamo tudi posebno kratico #EIS – ekonomično izogibanje stroškov.

3 limetke – vsaka s svojim markantnim načinom kuhanja

 

Ajda je zvezda domačih zabav in mojstrica priprave zdravih obrokov.dsds

Že od nekdaj razvaja svojo družino, prijatelje in znance z izbranimi dobrotami. Leto 2014 pa je bilo za Ajdino kulinarično paleto prelomno, saj je zaradi bolezni v družini postala ninja priprave zdravih, nizkokaloričnih in polnovrednih obrokov. Od Ajde se vsekakor lahko naučimo, da se okusna in zdrava prehrana ne izključujeta, temveč ustvarjata nov način prehranjevanja, katerega rezultat sta odlično počutje in zdravje. Fotografija, dekoracija hrane in neskončno lepi pogrinjki – to je njeno maslo.

 

Vesna je prava kuIMG_1224aaaalinarična hackerka.

Poznate tiste ljudi, ki izvohajo vse najboljše restavracije, ki so pravi detektivi eksotičnih receptov in na mizo ponudijo jedi, ki so prava potovanja v sfero neznanih božanskih okusov? No, takšna (in še boljša) je limetka Vesna. Ob 11:30 lahko pošlje sliko slastne lazanje, ki jo je pripravila za kosilo v službo. Vsi ji zavidamo njeno naravno nadarjenost za ustvarjanje orientalskih jedi in ja, ona je pravi izumitelj receptov – inovativna kuhinja na hektolitre. Ker je njen izbranec vegi, zna Vesna pričarati tudi neskončno dobre vegetarijanske jedi. Vesna pa ni samo kulinarični hacker, temveč skrbi za našo tehnološko popolnost in interpretira analitiko, tako da limetke vemo, kaj radi berete, in vam lahko pripravimo še več sorodnih poslastic.

 

Urška je v prvi vrsti specialistka za sladice.profile_circle

Prijatelje rada pogosti tako z bogatimi tortami, kot tudi z drobnimi priboljški, hkrati pa se med njenimi recepti znajde tudi marsikaj nesladkega. Navdih črpa iz svetovne kuhinje in prisega na močne okuse – njen osebni moto je: Preveč ingverja je ravno prav ingverja! Verjame, da so praktično vse sladice boljše, če so manj sladke, saj tako bolje pridejo do izraza arome oreščkov, sadja, kakava … Rada preizkuša vegetarijanske in veganske alternative, vedno pa izbira kar se da naravne in kvalitetne sestavine. Ob ITjevski službi na tihem goji sanje o lastni slaščičarni. Morda, ko bo velika.

 

 

 .textwidget img {
margin-top:5px;
}

 

Comments

  1. Tatarc z dimljenim lososom in avokadom | Limetka.si - […] KDO SO LIMETKE? […]

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>