Juha iz hokaido buče

bucna-juha-hokaido

Bučna juha iz Hokaido buče je bila zelooo dolgo na najinem seznamu in letos je končno prišla na vrsto. Z idejo za večerjo sem se odpravila domov in si mislila “super še v trgovino ni treba saj je buča že doma, druge sestavine pa tudi”. No kot ponavadi temu ni bilo tako ampak želja po juhi je bila tako močna, da sem se jo odločila izpeljat ne glede na vse…tudi brez jušne kocke, česna, smetane, ki sem jih želela prvotno uporabit. Uspela je!

SESTAVINE (za 2 osebi)

  • hokaido buča
  • kokosovo olje
  • 1 čebula
  • 0,5 l vode
  • sol, poper, čili
  • 0,5 čajne žličke ingverja v prahu
  • opcijsko: parmezan, bučno olje

POTEK

  1. Na kokosovem olju na hitro prepražiš na manjše koščke narezano čebulo. Dodaš na koščke narezano (olupljeno) bučo in pražiš cca 3 min.
  2. Zaliješ z vodo in dodaš začimbe.
  3. Ko zavre zmanjšaš ogenj, kuhaš še cca 20 min in na koncu do gladkega zmksaš s paličnim mešalnikom.

Hint: Pred strežbo na juho pokapaš bučno olje, lahko pa pripraviš tudi zelo enostavno “parmezanovo čipko”. Naribaš parmezan in ga potreseš po ponvi v obliki po tvoji želji. Na zelo majhnem ognju počakaš, da se sir raztopi, odstaviš, počakaš da se tvoja čipka ohladi in je pripravljena za premike :). Morda je še lažji in hitrejši način, če jih delaš v pečici na peki papirju.

Dober tek!

Ajda Kos

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>