Jogurtove lučke z breskvijo in rožmarinom [brez sladkorja]

jogurtove lučke

Poletje je tu! In z njim vročina in mnogo potrebne ohladitve v vseh oblikah. Moja najljubša je sladoled, a ker se trenutno poskušam izogniti sladkorja, sem se odločila pripraviti mini lučke z grškim jogurtom in breskvijo, sadežem, ki ga naravnost obožujem. Za malo bolj drzen okus sem dodala rožmarin in naravno aromo vanilje.

SESTAVINE

  • 3 breskve
  • 200 ml grškega jogurta
  • vejica rožmarina
  • 2 žlici medu
  • Naravna aroma vanilje (opcijsko)

PRIPRAVA

1. V grški jogurt umešaš žlico medu in čajno žličko arome.

2. V mešalnik daš breskve (lahko jih olupiš, ali pustiš s kožo, po želji), dodaš mini pest nasekljanega rožmarina (po okusu) in žlico medu. Dobro premešaš, da dobiš kremo.

3. V kalupe od lučk dodaš plast jogurta in potem plast breskove kreme. Ponoviš, dokler ne prideš do vrha.

4. Postaviš v zmrzovalnik in zamrzneš za najmanj 6 ur.

5. Uživaš!

Trik: Lučke potopi v mlačno vodo, ko jih vzameš iz zamrzovalnika, da bodo lažje odstopile od kalupa.

 

 

 

 

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>