Italijanski slani piškoti Taralli

italijanski slani piškotki taralli

Piškoti Taralli  so preprosti in izjemno navdušljivi italijanski slani piškotki z olivnim oljem in belim vinom. Po strukturi so sorodni grisinom, le da so morda še nekoliko bolj kruhasti, če jih le ne zapečeš preveč. Po izkušnjah sodeč so odličen prigrizek za družabne večere, priležejo pa se tudi kot prijeten dodatek k kaki dobri domači kremni juhi. Priprava sicer zaradi samega oblikovanja zahteva nekoliko več časa in prav pride kakšen pomočnik, ampak so zagotovo vredni truda (pa še nekoliko lažje gre, ker gre nekaj vina lahko kar naravnost v kozarec).

SESTAVINE

  • 500 g moke
  • žlička soli
  • 150 ml olivnega olja
  • 200 ml belega vina

PRIPRAVA

  1. Zmešaj moko in sol, dodaj vino in olivno olje ter zamesi testo. Pusti počivati 15-30 min.
  2. Oblikuj palčke in jih zvij v zankaste oblike.
  3. Zavri lonec vode in taralle po 6 do 10 spusti v vrelo vodo, ter jih poberi ven, ko priplavajo navrh (30 do 60 s)
  4. Peci 25 min na 200 °C

Naj tekne!

Urška Bajec

Comments

  1. Italijanski slani piškoti Taralli | Ljubljananjam - […] Italijanski slani piškoti Taralli […]

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>