Indijski kruh naan s črnim sezamom

naan kruh

Naan je postal taka stalnica v moji hiši, da ko pomislim na pripravo kruha, pomislim na naan. Priprava se mi zdi še bolj enostavna kot pa pri navadnem kruhu, je hitrejša, okus pa še toliko bolj bogat – naan pogosto premažem z mešanico stopljenega masla in strtega česna, kar doda novo dimenzijo okusa. Postrežeš ga lahko z vsem, še posebej mu pašejo indijske klasike, kot so tikka masala, kari ali daal, ali kar tako ob humusu, lečni juhi,  ali falafel polpetih.

SESTAVINE

  • 400 g moke
  • ščepec pecilnega praška
  • ščepec sode bikarbone
  • ščepec soli
  • ščepec sladkorja
  • 1 jajce
  • 150 ml naravnega jogurta
  • 2 žlici stopljenega masla
  • črni sezam

PRIPRAVA

1. V skledi zmešaš moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in sladkor.
2. V ločeni skledi stepeš jajce in dodaš jogurt in stopljeno.
3. Vliješ tekočino v suho mešanico in zamesiš, da dobiš mehko testo.
4. Pustiš počivati 20 minut.
5. Testo narežeš na kose, potreseš s črnim sezamom in vsak kos razvaljaš na približno 3 mm.
6. Segreješ večjo ponev na močnem ognju in dodaš razvaljan krog.
7. Po nekaj minutah se bodo začeli delati mehurčki na površini, takrat obrneš in pečeš še eno minuto. Ponoviš z ostalimi.
Naj tekne!

Comments

  1. Mini burgerji na krompirjevi posteljici | Limetka.si - […] Indijski kruh naan s črnim sezamom […]
  2. Wrap s piščancem v konopljinih semenih | Limetka.si - […] mandlja zapakirala piščančje trakce, z avokadovim prelivom, ki jih ovije Vesnin tradicionalen Naan. Jed je enostavna za pripravo, a…
  3. Španska tortilija | Limetka.si - […] Indijski kruh naan s črnim sezamom […]
  4. Gratinirane mesne kroglice v paradižnikovi omaki s karijem | Limetka.si - […] Indijski kruh naan s črnim sezamom […]
  5. Avokadov namaz s tuno | Limetka.si - […] Indijski kruh naan s črnim sezamom […]

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>