Hitra rešitev za prigrizek – panirane olive
sonce + osvežilna pijača + panirane olive =💚
Po prvem srečanju s paniranimi olivami v enem izmed ljubljanskih lokalov si jih nismo mogla izbiti iz glave. Tako super so in nekaj posebnega, da pritegnejo vsakogar, tudi tiste, ki oliv sploh ne marajo. Me smo jih napolnile s sirom iz začinile s čilijem, ampak idej za nadev je neskončno – le dovolj močan okus mora bit, da se lahko kosa z okusom oliv – nonica je med drugim svetovala inčune. Vsekakor bom v kratkem preizkusila tudi to variacijo!
SESTAVINE
- 500 g oliv brez koščic
- 100 g sira – predlagamo gorgonzolo
- 1 skodelica krušnih drobtin
- 1-2 jajci
- 1 skodelice moke
- olje za cvrtje
- začimbe
POSTOPEK
- Razžvrkljaj jajce in ga začini. Na posebna krožnika daj še moko in krušne drobtine.
- Sir nadrobi na majhne koške in z njim napolni olive
- Olive pomokaj, pomoči v razžvrkljano jajce in nato še v drobtine.
- Segrej olje in ocvri olive do zlato rjave barve – cca 1 min.
- Olive popivnaj s papirnato brisačo in postrezi še tople.
Comments
Leave a Comment
Sorry. No data so far.
Be the first to comment.