Domači grisini z mediteranskimi začimbami

Grisini z mediteranskimi začimbami

Ko pride do slanih prigrizkov za grizljanje v dobri družbi, idej ni nikoli preveč. Tokrat še ena zelo preprosta iz enostavnih sestavin, ki so vedno pri roki. Domači grisini so ravno prav krhki in hrustljavi, dobro olivno olje pa skupaj z začimbami ustvari odličen okus, ki se mu je res težko upreti.

SESTAVINE

  • 250 g moke
  • 100 ml olivnega olja
  • 150 ml tople vode
  • 1 žlička mediteranskih začimb (origano, bazilika, …)
  • 1 žlička soli

PRIPRAVA

  1. Presej moko in ji dodaj sol ter mediteranske začimbe.
  2. Dodaj olivno olje in vodo.
  3. Pregneti in zamesi testo.
  4. Testo razvaljaj in nareži na približno 10 cm dolge trakove.
  5. Trakove zvaljaj v palčke.
  6. Peci na 175 °C 20 do 30 minut, da čisto rahlo porumenijo.

Dober tek!

Comments

  1. Domači grisini z mediteranskimi začimbami | Ljubljananjam - […] Domači grisini z mediteranskimi začimbami […]

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>