Granola z javorjevim sirupom, brusnicami in temno čokolado

Pred kakšnim letom sem se odločila, da kupljena granola ne prestopi praga najinega doma – nekega lepega dne, po tem ko sem plačala 6 evrov za smešno majhno količino bio-eko-natur granole, sem se odločila, da si jo raje sama pripravim doma.

Priprava je izjemno lahka, lahko se igraš z okusi in veš, kaj točno imaš v zajtrku – popolna zmaga. Tako sem se lotila tedenskega eksperimentiranja z okusi in teksturami, in moram reči, da mi je spodnji recept še vedno najbolj všeč. Sestavine po navadi precenim na oko in dodam kar najdem v omari tisti teden, tako da ne se bati eksperimentacije.

Sestavine

  • 50 g masla
  • 4 žlice medu
  • 4 žlice javorjevega sirupa
  • 2 žlici arašidovega masla
  • Pest bučnih semen
  • Pest sesekljanih mandljev
  • 200 g kosmičev (ovsenih, pirinih, sojinih …)
  • Pest brusnic
  • Pest zdrobljene temne čokolade

Priprava

  1. Prižgeš pečico in nastaviš na 140 stopinj. V kozico dodaš maslo, med, javorjev sirup in arašidovo maslo.
  2. Segreješ na srednjem ognju ob občasnem mešanju, da se sestavine stopijo in dobro premešajo.
  3. Dodaš bučna semena, mandeljne in kosmiče.
  4. Dobro premešaš.
  5. Preneseš na pekač, ki je obložen s peki papirjem. Lepo razporediš po pekaču in postaviš v pečico.
  6. Pečeš 30 – 40 minut, da granola dobi lepo zlato barvo.
  7. Postaviš na pult in počakaš, da se masa shladi.
  8. Razdrobiš v plastično posodo za shranjevanje.
  9. Dodaš brusnice in temno čokolado.

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>