Glazirani limonini piškoti 🍋

Sladica | April 15, 2017 | By

IMG_6284

Vsake toliko res zapaše dober domač piškot 🍪

Po navadi posežem po bolj čokoladnih okusih in mojem velikem prijatelju – arašidovem maslu – a tokrat sem se odločila za nekaj malo drugačnega in ne tako tipičnega za to sladico. Ljubitelji limone, pozor – sladki, rahli in fino glazirani limonini piškoti služijo kot odličen priboljšek, ki mi najbolj zapaše ob kakšnem dobrem čaju, še posebej, ko mi pade “cukr” v popoldanskih urah! 🍋

SESTAVINE

Za piškote:

  • 240 g bele moke
  • 1 žlička sode bikarbone
  • Ščepec soli
  • 1 veliko jajce
  • 1 žlica fino naribane limonine lupine
  • 3 žlice svežega limoninega soka
  • 100 g masla, sobna temperatura
  • 100 g sladkorja
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • Čokoladni koščki za povrh (opcijsko)

Za glazuro:

  • 100 g sladkorja v prahu
  • 2 žlici limonine lupine
  • 1 dl svežega limoninega soka

 

PRIPRAVA

  1. Pečico segreješ na 180 stopinj.
  2. V posodo dodaš moko, sol, limonino skorjico in sodo bikarbono.
  3. V ločeno posodo dodaš maslo in oba sladkorja, ter stepeš z električnim mešalnikom, dokler ni mešanica lahka in puhasta. Dodaš limonin sok in jajce, in dobro stepeš, da se sestavine prepojijo.
  4. Postopoma dodajaš suhe sestavine in previdno premešaš z električnim mešalnikom na najnižji hitrosti.
  5. Na pekač postaviš papir za peko. S pomočjo jušne žlice oblikuješ hribčke testa na pekaču. Paziš, da je vsak 10 cm med vsakim hribčkom.
  6. Pečeš 15 do 20 minut, oziroma dokler niso robovi piškotov rahlo rjavi.
  7. Piškote ohladiš.
  8. Sedaj se lotimo glazure: zmešaš vse sestavine, dokler se sladkor ne raztopi. Namažeš piškote s tanko plastjo glazure in potreseš s čokoladnimi mrvicami/koščki.

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>