Gazpačo – hladna paradižnikova juha

gazpaco-paradiznikova-juha

Za slovo poletju se spodobi, da še zadnjič pripravimo nekaj osvežilnega. Gazpačo je hitro pripravljena hladna paradižnikova juha, ki najbolj prija poleti, pa vendar si jo z veseljem privoščimo tudi zdaj, jeseni in tako porabimo zadnje sveže paradižnike..Sestavine zadoščajo za približno liter gazpača, seveda pa je odvisno od velikosti zelenjave. Brez skrbi, mere so okvirno in nič hudega ne bo, če je česa malo več ali manj – le z baziliko in olivnim oljem ne skoparimo, pa bo vse dobro!

SESTAVINE

Za testo:

  • 4-5 večjih paradižnikov
  • 1 zelena paprika
  • 1 kumara
  • 2 žlici olivnega olja
  • nekaj listov sveže bazilike
  • nekaj strokov česna
  • sol, poper po okusu

POSTOPEK

  1. Vse sestavine dobro spasiramo v multipraktiku.
  2. Po potrebi dodatno ohladimo.
  3. Postrežemo ohlajeno, pokapano z olivnim oljem in nekaj listi sveže bazilike.

Dober tek!

Urška Bajec

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>