Fritata s temnolistnim ohrovtom, parmezanom in pinjolami

s_ohrovtova_fritata

Danes skupaj z Zelenim zabojčkom zagovarjamo ohrovt, in sicer temnolistnega. Skupaj z zajetno količino jajc (tudi ta lahko, sveža in dobra, dobite pri Zabojčkarjih), parmezanom in pinjolami smo ga preobrazili v čudovito fritato, idealno za večerjo po napornem dnevu. Za spodnji recept bi čisto lahko uporabili kako drugo sorto ohrovta, ne nazadnje pa lahko tudi blitvo ali špinačo ali kaj podobno zelenega.

SESTAVINE

  • 2 skodelici ohrovta
  • 6 jajc
  • 50 g parmezna
  • 1 manjša čebula
  • olivno olje
  • groba sol
  • pinjole

POSTOPEK

  1. Pečico segreješ na 180 °C.
  2. Penasto zmešaš jajca in dodaš polovico parmezana ter sol.
  3. Ohrovtu odstraniš trše dele stebla in ga narežeš.
  4. V ponvi segreješ nekaj olivnega olja in na njem popečeš narezano čebulo.
  5. Dodaš narezan ohrovt ter ga za nekaj minut podušiš, da se listi zmehčajo.
  6. Priliješ mešanico jajc in parmezana in fritato popečeš, da robovi in dno postanejo čvrsti.
  7. Fritato previdno preložiš v pekač, jo posuješ s preostankom parmezana, pinjolami in grobo soljo ter popečeš v pečici še približno 25 minut.

Dober tek!

Comments

  1. Brunch: sendvič iz slanih piškotkov s sirom in drobnjakom, jajcem na oko in avokadom | Limetka.si - […] Fritata z ohrovtom in pinjolami […]
  2. Špageti Carbonara | Limetka.si - […] obdelali po dolgem in počez (glej domača pašta, pasto, aglio e olio, rižota, panna cotta, fritata, tiramisu, tortelini, juha iz…
  3. Hash browns – hrustljavi krompirjevi polpeti | Limetka.si - […] Fritata z ohrovtom in pinjolami […]

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>