Domači Baileys

Baileys

Leta 1974, v Dublinu, je David Dand želel ustvari nekaj novega, imenitnega. S skupino strokovnjakov so združili dve odlični Irski sestavini, mlečno kremo in viski. Nastal je kremni liker Baileys! “Baileys Ladies” a.k.a krave iz lokalnih Irskih kmetij in viski iz različnih Irskih destilarn so ga pripeljale do tega, da je vsako minuto dneva, po svetu, popitih več kot 2,000 kozarcev.

Dober približek originalu pa si lahko pripravite kar doma. Na spletu sva našla odličen recept blogerke Bake.Play.Smile, kupila steklenice in ustvarila novoletna darila. Odzivi so odlični!

SESTAVINE

  • 250 ml sladke smetane
  • 390 g kondenziranega mleka (predlagam Nestlé v tubi)
  • 3 dcl Irskega viskija (uporabila sva Jameson)
  • 3 jedilne žlice čokoladnega sirupa
  • 1 čajno žličko vanilijevega ekstrakta
  • sterilizirane steklenice

POTEK

  1. Vse sestavine skupaj mešaš v mešalniku 20-30 sekund. Če se naredijo grudice, uporabiš pri vplivanju v steklenice cedilo.
  2. Zliješ v steklenice, dobro zapreš in shraniš v hladilnik.

Pred uporabo pretreseš in zaradi sestavin uporabiš čim prej. Mislim pa, da to ne bo težava, ko ga enkrat poskusiš 😉

 

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>