Čokoladno malinova torta

Sladica | October 16, 2017 | By

Torta z močno čokoladno osnovo, ki jo obdaja rahla, osvežilna malinova pena? Ja, prosim! Kombinacija, ki se ji ne moreva upreti, zato v času, ko ni svežih, posežem po zmrznjenih malinah. Uporabila sem kokosov sladkor, ki je manj sladek od navadnega, a je torta vseeno sladica v pravem pomenu besede. Če pa kokosovega sladkorja nimate, ga lahko nadomestite z navadnim – morda le v manjši količini. Pa brez skrbi, priprava je enostavna.

SESTAVINE

  • 500 g zamrznjenih malin
  • 2 čajni žlički želatine v prahu
  • 2 jedilni žlici limoninega soka
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • 400 ml sladke smetane
  • 200 g črne čokolade
  • 65 g kokosovega sladkorja
  • 150 g masla
  • 6 jajc
  • ščepec soli
  • 2 jedilni žlici moke
  • pekač s premerom 27 cm

POSTOPEK

  1. Pečico segreješ na 180°C
  2. Nad vodno kopeljo raztopiš čokolado in maslo.
  3. Ločiš rumenjake in beljake. Beljake s ščepcem soli stepeš v sneg.
  4. Rumenjake in 40 g sladkorja penasto zmešaš, vmešaš še moko. Ko se rahlo ohladi, dodaš še stopljeno čokolado z maslom. Na koncu rahlo vmešaš sneg.
  5. V namaščenem pekaču pečeš 20-25 minut.
  6. Odtajaš maline, jih segreješ, da spustijo sok. Nato jih spasiraš in precediš, da se znebiš koščic.
  7. Čez limonin sok pokapaš želatino in počakaš da nabrekne (par min).
  8. Medtem kuhaš malinov sok in preostali sladkor dokler ne nastanejo mehurčki ob robu. Dodaš želatino in mešaš dokler se ne raztopi.
  9. Stepeš smetano, jo rahlo zmešaš z ohlajenim z malinovim sokom in poliješ čez čokoladno osnovo. V hladilniku pustiš čez noč.

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>